Duyduğum kadarıyla değil okuduğum kadarıyla :p kısa bir özetle; Sevgili Laurent eşiyle tanışıyor ve evlilik kararı alıyorlar, Fransa'da şef olan kahramanımız neyi var neyi yok geride bırakıyor ve eşi için Ankara'ya yerleşiyor, bizde bu güzel mekana kavuşmuş oluyoruz ;)
Daha çok yeni bir mekan, 2 yıl kadar rötarla 10 gün önce faaliyete geçmiş.
İki Fransızın elinden çıkan leziz yemekler, dingin-şık-kendine özgü-yalın-özenli bir dekorasyon, vhsjnm Bu cümleyi sevmedim, eksik kalıyor sanki, öyleyse şöyle özetliyorum:
Buram buram Fransız bir mekan: La Flambée tam bir Fransız mutfağı...
GOP- Filistin Caddesine gidin ve Big Chef'i geçer geçmez sağdaki ilk sokağa(Ilgaz sk.) dönün ve oradan da hemen soldaki ilk sokağa(Hafta sk.) dönünce sağda ışıklarını farkedeceksiniz. Aşağıdaki fotoğrafın önünde duruyorsanız, emin olun ki doğru yerdesiniz. Ayrıca vale hizmeti de mevcut bu mekanda.
Kapıyı çaldık ve bizi Fransızca konuşan güleryüzlü biri karşıladı, tabii ki Laurent'tan başkası değildi. Girişteki bu sıcak karşılama + puan :) Bol fotoğraflı geceden Laurent&Biz
İçeride bizi şömine keyfi bekliyordu, oldukça yaylı, eski tip koltuklarımızda önce biraz keyiflendik.Etrafta gözünüzün takılacağı çok hoş ayrıntılar... 160 yıllık bir sandık, beyaz boyalı ahşaplar,...Eh iştelik türkçesiyle Laurent bize günlük farklılıklar gösterebilen 4 çeşit başlangıç ve 4 çeşit ana yemekten oluşan menüsünü, eğlenceli bir şekilde fransızcadan çeviri yaparak anlatmaya çalışıyor. Bir ara ciğeri anlatmak için bedeninden yardım almayı da ihmal etmedi, bir nevi Tabu oyunu! :)
Ve üst katta sizi burası karşılıyor. Herşey süper...
Sigara kullananlar için küçük bir balkon, giriş bahçeyi gören; fotoğrafta tamamı görünmese de La Flambée web sitesinden daha fazlasına ulaşmanız mümkün.
Ve bizim seçimlerimiz: Peynir fondü başlangıç olarak kırmızı şarap ile birlikte. Ardından akia balığı, tavuklu bir yemek ve 2 gün şarapta bekletilmiş 8 saatte pişirilmiş dana eti. Yanlarında süper de toprak kapta fırın patates geliyor... Hepsi birbirinden leziz, hepsi uçan güzellikte lezzetler. Doyurucu ve hafif, üstüne elmalı tart,portakallı sufle, kuzey Fransa'ya özgü anneannesinin tarifi olan tereyağlı şeker tartı afiyetle yiyebiliyorsunuz. Gidin mutlak deneyimleyin.
2 yorum:
ne kadar tuttu sorması ayıp? :D
Böyle bir yer için hakettiklerini alıyorlar diyebilirim. Ödediğiniz hesaba sonuna kadar değiyor. Ana yemekler hep et üzerine olduğundan 35-40tl arası fiyatları var, tatlılar ise 16tl civarı. Kalitesi, Laurent'in misafirperveliği ve porsiyonların büyüklüğü kesinlikle tatmin edecek türden. Eğer giderseniz, yorumunuzu almak isterim.
Yorum Gönder