16 Aralık 2009 Çarşamba

EVET

SİZCE; insanın kendi hayatına son vermesi bir başarı mıdır??

8 yorum:

ozzy dedi ki...

başarı yada başarısızlık diye sınıflandırılamicak bişey olsa gerek sonuçta intahar etmeden ölene başarılımı diyoruz ?

relingedup dedi ki...

Buna basari denebilir mi bilmiyorum? Intihar bir düsünüre göre kacis bir digerine göre ise reddedistir.

Hayatin bir anlami olup olmamasiyla ya da senin hayata tahammül etmeni saglayacak degerlerin seni tutup tutmamasiyla ilgilidir. Hayat yasanamaz hale geldigi zaman bazi insanlar by diyebilirler. Bu tercih meselesidir ve yapmasi sanilandan daha kolaydir yeter ki gerekli sinir gecilsin.

Benim sevdigim bir sair var adi Nilgün Marmara söyle diyip sonlandirmistir yasamini: "Hayatin neresinden dönülse kardir" ya da 'her intihar geç kalınmış bir eylemdir'

emil michel cioran



Azımsanamayacak kadar ölmüşüm / Azımsanamayacak denli ölüyüm... Geliyorlar, bu evde doğan yeni bir ölümü görmeye; koşarak, düşe kalka yuvarlanarak, sürünerek... Nasıl olursa olsun; görmek için bu eski dostlarının yeni cesetlerini ve göstermek için kendi dirimlerinin kıvılcımlarını, geliyorlar. Ölüm sessizliği, toz ve küf kokan evden ayrıldıktan sonra seviniyorlar canlıyız diye.


Bir sarki armagan etmeliyim Feridun Düzagactan "Hazir Cevap" aslinda cok sey anlatir.

Ama sen böyle bir seyi yapmayi denemeyeceksin degil mi?

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

@mascix; sınıflandırılacak birşey değil elbette, başarısızlığından dolayı hayatına son veren insan açısından yazmıştım bu soru cümlesini. Benim için çok büyük cesaret konusu-cinnet noktasında gerçekleşse de- ve ben bu eylemi gerçekleştirmeyi başarı olarak görüyorum, sonucunu değil. Gerçi istenilen sonuç...

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

@relingedup; yok canım nereden çıktı intihar etmek falan :) öyle bir durum varmış gibi mi yansıtıyorum kendimi... hayatımda güzel güzel yeni başlangıçlar varken intihar imkansız gelin görün ki Allah kimseyi o düşünceye saplamasın, asla yapmayacaklarımın başında gelir. Düşünmesi bile kötü :s Şarkıyı dinleyeceğim en kısa zamanda, teşekkürler.
Ayrıca hayatın anlamı; var olan değerlerini farkına varıp onlara gereken anlamı, değeri yüklemekten geçmez mi?

obez ve şişman bir sevgi dedi ki...

ayindir

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

@mehmet akif; müslümanlık için konuşuyorum; diğer dinlerle ilgili fikrim yok öncelikle bunu belirteyim. Müslümanlığın hiçbir mezhebinde Allah'a kullarından biri kurban edilmediği gibi kişinin kendini kurban olarak sunması da söz konusu değildir, dolayısıyla ayin olarak nitelendirmek çok yanlış olmaz mı?

celibon dedi ki...

zayıflıktır.. :/

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

@tiniminnie;psikoloji olarak mı eylem olarak mı zayıflık?