4 Mart 2009 Çarşamba

PLEASE HELP ME

Bana şimdiye kadar blogumdan yorum bırakarak farklı yollardan iletişime geçmek isteyen okuyucularım olmuştu. Birisi Makedonya'dan Bay Gina'ydı, yanılmıyorsam özel bir tv için çalışıyordu. Diğeri de Denizli'de yaşayan bir mühendis Bay Mengütay. Msn den kurulan sohbet, güzel tartışma konularımız olmuştu. Zaten Barış'ın bıraktığı yorumlara rastlayanlar bilir sert çıkışan siyasi cümlelerini. Hatta bir keresinde ikimize yorum bırakan biri vardı, bir isimsiz: Pis komünistler.... şeklinde giden. Her neyse konuyu saptırmayayım. Yeri gelince yorumlardan, yeri gelince takip ettiğim bloglarından bildiğim bir sürü düşüncelerine ve fikirlerine değer verdiğim süper beyinler var. Biri de sensin Goddess Artemis :)

Çevre fiziği dersimin ödevi için bir konuya ihtiyacım vardı. Araştırdım ve karar verdim: Google gibi arama motorlarının karbondioksit salınımı ve ozona etkileri. Dolayısı ile dünyamıza etkileri, bizim yaşantımıza etkileri. Bakalım dert yandığımız şeylerin kaçta kaçını aza indirgemek bizim elimizde ve ne kadar zor yada kolay?

Eğer bu konu ile iligili araştırması olan, her hangi bir kaynak yada makale, vb. önerilerde bulunacak olanlar bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Mayıs ayına kadar vaktim var.

3 yorum:

Goddess Artemis dedi ki...

Konuyla ilgili olarak yazılı kaynak gösteremem ancak, Al Gore'un anlatıcılığını yaptığı An Inconvenient Truth adlı dokümanter filmi -daha önce izlemediysen- mutlaka izle! ;o)

Adsız dedi ki...

sitene googlede arama yaparken rasladım, profilinde trabzon gibi bir yerde üniversite okumak zorunda olan birisiyim gibi bir ifade kullanmışsın. Ben trabzonluyum ve trabzon türkiyenin en güzel şehirlerinden biridir. bunu ben söylemiyorum, tüm dünyanın kabulü bu. Birde zorunluluğunuz ne anlamadım, pek tabiki kalmak istemiyorsanız gidebilirsiniz. Ben rahatlıkla trabzon dışında yaşabilirdim ama üniversite sonrası memleketime dönüp kafe ve mağazalar açtım, eşimde trabzonlu olmamasına rağmen trabzonda yaşamayı seçmiş bir insan. birçok tanıdığımda var ki üniversiteyi okurken trabzonlularla evlenip buraya yerleşip hala hayatlarını burda yaşayarak devam ediyorlar, bence sorunu biraz kendinizde arayın. Üniversite hayatınızda başarılar dilerim.

Barış dedi ki...

Bir açtım ki, bana atıf var. Sürpriz oldu. Son zamanlarda pek yazmıyorum ve kendimi 3d çalışmalarına verdim. Ama yazılacaklar birikiyor, az kaldı (: