31 Mayıs 2009 Pazar

FİNDİKLU

Cayeli'nden öteye,

Gidelim yali yali.

Sırtındaki sepetun,

Ben olayım hamali.

Sepetunun ipleri,

Keseyi omuzuni

Aç beyaz peştemali,

Bir göreyum yüzuni
Karlı dereden beri,
Yeşil çay bahçeleri.

Cay filizi toplayi,

Peştemalli kızlari.


Dinleye söyleye gerçekten de Cayeli'nde öteye gittim. Trabzon'u terk ettim,kaçtım geldim Rize Fındıklı'ya. Fotoğrafta gördükleriniz de Rize'nin meşhur simiti,ben kandil simitine benzettim ilk görüşte,uzaktan. Hemencecik fotoğrafını çektim,tadına baktım. Bildiğimiz simitten farklı,yavanlığının yanı sıra hoş bir tadı var ve yemesi keyifli biraz lastiğimsi :) Çorum'da leblebi,Vakfıkebir'de ekmeği için nasıl duruyorlarsa otobüsler bu yol güzargahında da minicik simitler için duruyor. Pardon hemen düzeltiyorum "kel simit" için :)3 saatlik yolda verdiğimiz mola bana komik ve gereksiz geldi."Fırtına Vadisini" ve ünlü kuru fasulyeci "Hacı Hüsrev"'i de nihayet görmüş oldum. Kısmet olursa dönüşte duracağız da,bakalım. Trabzon-Fındıklı arası yollar da manzara da süper ama o minibüsler çomak sokuyor resmen,çok bunaltıcıydı. Hahahaa belki de bu yüzdendir o mola. Orta okul-lise yıllarında voleybol maçlarımız olduğundan sık sık kullanmak zorunda kalmıştık bu taşıtı ,hiç fark etmemiştim bu denli rahatsız olduğunu. Artık en fazla 1,5 saatlik yol gittiğimizden miydi yada günümüz otobüslerinin inanılmaz rahat olmasından mıdır,bilemiyorum. Belki de benim başka karın ağrım vardı :) Tünellerden geçerken çok güldüm,minibüsün ışıklandırması kendimi uzaylı gibi hissetmeme sebep oldu. Sanki tulum eşliğiyle dünyayı istila etmeye gidiyoruz .



Buralar çok güzel,ben çok sevdim. Daha mola yerinde çay bahçeleri karşıladı bizi,hep sevimli gelmişlerdir. Top top yapraktan dondurma gibi tepelikleri doldurmuşlar. Evde de bizi tava da pişirilmiş mısır ekmeği ve mıhlama bekliyordu. Bir de Pazar-Hemşin o yöreye ait puşimi de aldım,Laz kızı moduna geçtim. Bugünlerde koyarım fotoğrafımı da, şu an bulamıyorum. Bakalım aklımın çalışması da döner mi onlara??? :p




Bu arada buranın değişik bir tostu var,ayvalık tostu gibi ün yapıp Türkiye'de yaygınlaşmaması ilginç. Bol kimyonlu çemenimsi bir köfte düşünün,bunu ekmeğe sürüp kaşarı da koyuyorlar ve süper bir tadı oluyor.





Hiç yorum yok: