2 Temmuz 2009 Perşembe

ZEVK-SİZ-SİNİZ

Üniversite yıllarım mayalana mayalana tıp eğitim yılını geride bırakmışken bu insan evladı bana nasip olur mu Ege Üniversitesi'nde Yüksek Enerji Fiziği üzerine bir yüksek lisans yapmak??? Bu arada tabii ki her daim istediğim butik bir yer açma hayalim gerçekleşmiş, renk renk smoothielerimi önce kendi ellerimle sonra başkalarının elleriyle hazırlayıp müşterilerimi müdavime çevirmek yani tabii yanlarında sabah için sandviçler güniçi için de kurabiyeler çeşit çeşit mis kokulu, ıımmgh... Geçenlerde Ntv de izlemiştim gurme adamın programında hem adamın hem de programın adını unuttum, küçük bir yer ama İstanbul'un önde gelen patesserielerinden olmayı başarmış bir bayan işletmeci anlatıyor macerasını, ilk önce otellerden vs yemek eğitimi daha doğrusu pastacılık eğitimi almış ve girişmiş bu işe şimdi ise yenilikleri takip etmek için haftanın 2 günü Paris, vs geziyormuş. Hem mekanı hem hikayesi hem de pastalar iştahımı kabarttı, evet dedim işte ben bunu istiyorum. Hep dile getirdim, konuşurken, dualarım da, hayallerimde, gerçekleşecekler listemde ve inanıyorum bir gün ben de burada yazacağım, adresimi vereceğim, fotoğraflarıyla dolacak ve birileri de benden güç bulacak ;) Yüksek lisans işi de fiziğin çilesini keyfe dönüştürmek için araç diyelim. Sevmediğim derslerin içinde sevdiğim birşeyler bulmuşken peşini bırakmamak. Ayrıca alternatif meslek alanı. Malum faso fiso önü açık geleceğin mesleği denip de örneğin yakın dönemin gıda yada tekstil mühendisliği muhabbetine dönüp de işe atılacağın zaman bir tarafların açıkta kalmaz, bir de biz böyle tüketmeye devam ettiğimiz sürece.

Yaz bitiyor neredeyse :( tatile gitmek istiyorum, gezmek, gezmek, dans etmek dans etmek acilen dans etmek nitekim Trabzon'da olanlar beni Ykm Sport mağazasında dans ederken bulabilirler öyle ki bugün zor tuttum kendimi birazcık ritmik yürümeyle idare ederek. Süper parçalar çalıyorlar, kasiyer bayana sordum dj gitti dedi, parçanın adı gibi bilgileri edinemedim. Dj'leri kimse tebrik ediyorum, bir yerlerde çalsa ya bende eğlenseeeeeemmm :P

Başlık hakkında dipnot ;) Geçen gün aklımdan geçti Mehmet ÖZ'ü dinlerken haber bülteninde, gözümüze sokarcasına bir işaret parmağı karşılıyor ya kitaplarının kapakların bir de kocaman SİZ kelimesi de beraberinde. Bu kelime ve cümle geçi verdi aklımdan, güzel türkçemizin kelime oyunu "ZEVKSİZSİNİZ." VE "ZEVK SİZSİNİZ." Mehmet ÖZ'ün sizleri bizleri ya da beni bozuyor bu insanlıktan çıkaran sıcaklarda. Ama iyi işler çıkarıyor, takipçisiyim yanlış anlaşılma olmasın.

2 yorum:

yasemin dedi ki...

fizik ve mayalanmak çok uyumlu bence:)
ben de odtü fizik öğretmenliğini 7 yılda bitirmiş hatta şimdilerde hızımı alamayıp 2.üniversite olarak fizik mühendisliğinin 1.yılını tamamlamış biri olarak diyebilirimki bu fizikçiler iflah olmaz:)
sana kolay gelsin:)

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

@Yasemin;Teşekkürler... Beni sizden daha iyi anlayan biri olamazdı herhalde, darısı benim başıma. Sizi tebrik ediyorum.