10 Eylül 2008 Çarşamba

BENİ BU SİGARA İÇENLER MAHVETTİ

Bana hak vereceklerle kızacakların oranını çok merak ediyorum baştan belirteyim.

Aslında bir çok yerde rastladığım ve insanları sorgulamaya başladığım bir durum olmaya başladı Sigara, Sigara İçme Yasağı ve Acizler... (Biraz sert gelebilir size bu kelime ama artık dünya kabul etmiş durumdayken sigara kullananların 3. sınıf vatadaş olduğunu acizlik kelimesi cuk oturuyor yerine. Bana kızmayın. Per favore. )



Kuaförler de çok rastladım "Ayyyy, şekerim ben sigarasız yapamam. Dışarıya da çıkıp içmem, burada içsem olur değil miii???" OLMAZ! diyebilen var mı YOK. İşte ben buna kızıyorum : Zavallı mısın sen bir bağımlı karşısında ceza almayı göze alabilecek kadar şuursuzca kabulleniyorsun ve saniyesinde lafı yapışıtıyorsun. Müşteri memnuniyetiyse ben eşşek başı mıyım!! Bana zehirlenmeden yaşama hakkı yasaklarla tanındıysa sen neden benim hakkımı yiyorsun!!. Senin keyfin yüzünden ben o dumana, o pis kokuya ki bunlar hissedilebilir etkileri vee nikotin bağlımlığından dolayı zehirini almak zorunda mıyım!! Eğer öyle olsa ben de tüttürürdüm sabah akşama kadar. Saygısızca davranıldığını düşünüyorum benim gibilere karşı. İnanın kapalı mekanlarda eziyet çekiyorum. Trabzon'da çok sevdiğim bir yer var hem mekan hem yiyecekleri gerçekten güzel. Ben oraya gidince oturamıyorum çoğu zaman herkes içiyor herkes. Gözlerim yanmaya başlar, sulanır. Hatta nefes alışım bile değişir bir süre sonra ve burası salatacı, kahvehane vs benzeri bir yer değil. Defalarca rahatsızlık duyup çıktığımı bilirim. Çıkarsın zaten üstüne ve saçlarına sinen o berbat koku beraberindedir. Bir de nefesimle böyle bir koku yaydığımı düşünmek bile istemiyorum.




Neyse şu çok gündem yaratan sevgili yasak geldi. Yuppii!! Ama o kadar "Geldi!" Kime geldi? Bana mıı?? Yok canııım ben zaten içmiyorum :) Çıktığımız bir yemekte, tanışımız sigara içmek istedi. Burada içiliyor mu falan konuşuyorlar ben hemen yukarıyı işaret ettim ve "Bu ceza parasına kaç paket sigara alınır." dedi. Derken garson geldi ve sigara içebileceklerini sorun olmadığını söyledi, formalitedenmiş. Ohaaa, bu ne sorumsuzca bir davranıştır böyle. Herkes kafasına göre yasaklara uymayacaksa kimse birbirini sorgulamasın! Kİmse birbirinden mesuliyet sahibi olmasını beklemsin. Kimse bu ülkeden bir b** beklemesin. Bu denli basit bir durumda bile iradesizce davranmasın bu ülkenin insanları! Mantıksız olduğu yerlerde var tabii uygulamanın ben asla bencilce davranmak istemiyorum ama içmeyenlere de aynı hoşgörüyü bekliyorum. Eğlence mekanların da sigaranın yasak olması çok saçma. Eğlenmeye gitmişsin karşına yasaklar çıkıyor, bırakın eğlenirken özgürlükleri kısıtlanmasın. Bar vs yere giden benim gibiler de bilerek gitsinler. Biraz çapı daraltılmalı uygulanabilirliği arttırılmalı bence.


Saçmaladığımı düşünüp sinirlenenler varsa bana şimdiden özür diliyorum. Sigara denince aklıma gelen çok hoş bir konuşma geliyor aklıma. Bu postta bununla bitsin bakalım.


Yengemin arkadaşı annesini kaybediyor. Aradan birkaç ay geçiyor ve yengem ziyaretine gidiyor.Laf lafı açıyor. Bayan diyor ki "Filiz, annemden sonra o kadar kötü günlerim oldu ki. Sigara içmeye karar verdim. Siniri, stresi alıyor diyorlar ya. Neyse 1-2-3-4-5-6... gerçekten üstüste yaktım. Ne derdimi unutturdu bana ne stresimi aldı ne de başka bir faydası. Öhü öhüü öksürükten başka bir numarası yok. Ben de amaan faydasını görmedim bari zararından koruyum kendimi diyerek sigara maceramı sonlandırdım." Kakarakikiri...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

içinede içmeyenede saygı lütfen diyim mevzuyu kapatalım :D



ve sanırım benden başka muzdarip yok

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

@Diagonal; Senden benden başka muzdarip yok herhalde ;)

Bu arada ben saygısızlık mı yaptım?? ;) Kötü şeyler yazmadım beeenn, en azından yazmak istemedim :)