4 Eylül 2008 Perşembe

HATE IS ALL AROUND US

Tanrıça Artemis'ten bir mim esintisi geldi uzun zaman üzerine... cool mim : NEFRETLİK DURUMLAR...İyi de geldi çünkü doluyum, son zamanlarda özellikle insani davranışlara taktım kafayı, önceden de vardı ama artık nefret ediyorum diyebiliyorum. Tuhaf geliyor, ben nefret duygusuyla çok yakın zamanda tanıştım aslında ama eskiden kızıyorum dediğim şeylere şu an nefret ediyorum demek neden???
BİR: ASIK SURATLI İNSANLAR : Şartları insanın yüzünü öyle güzel güldüren bir ülkede yaşıyoruz ya zaten hepimiz de sevimlik abidesiyiz ya asalım suratımızı herkese karşı herşeye karşı... İyi yaşamak için verilen mücadele para kazanma hırsı, sizi mutsuz,huzursuz kılıyorsa kılsın bana bunu yansıtma...Benimle bir araya geldiğin zamanlarda, gözüme yüzüme baktığın anlarda bana gösterecek bir tebessümün yoksa yaklaşma yanıma.

İKİ: DEDİKODUCULAR / SÜREKLİ DERT YANANLAR / YALANCILAR : Dertleşelim, çözüm üretelim, çabalayalım ama sürekli sürekli yalandan yere bana sorunlar çıkarma. Durduk yere yalanlar konuşma, yapamayacaksan yaparım deme hem sana güvenim yıkılmasın hem de bana mani olma başımın çaresine bakayım. Bir de milletin yaptığından bize ne!!! Biz başkaları kendi özelimizi dilden dile dolaştırsanlar istiyor muyuz kiii???

ÜÇ: LAVABO / WC 'den mi çıktın??? Bir zahmet dön ve arkanı kontrol et. Sıra lavabolarda lütfen her tarafı suya verme, çeşmeden akan su yeterli...

DÖRT : SİGARA : İçmiyorum diye bencillik yaptığım sanılmasın ama yemek yediğimiz tabağın içinde, yollarda, hatta ve hatta apartman içindeki merdivenlerde izmaritler görmek iğrenç. İnanın bir şekilde yere püskürtülmüş balgamdan farkı yok. Bir de gizli sigara içenler o tuvaletleri, banyoları sigara kokusuna vermezler mi, ııggh...

BEŞ : ÖNYARGI / GÖRÜŞLER / FARKLILIKLAR : Herkes aynı dinde, mezhepte, ırkta, giyimde, zekada, siyasi görüşte, vs, vs olmak zorunda mı??? HAYIR Önyargıları oluşturan farklılıklara karşı hoşgörülü olamayanlar, siyaseti okulda ders geçirme aracı olarak dahi kullananlar, ne olursan ol benden uzak dur. İnsan ol, yanımda kal.

ALTI : İÇTEN PAZARLILIK YAPANLAR / AĞZINDAN İYİ LAFLAR ÇIKMAYANLAR :

S. Y. : Canım sen herşeyin en iyisine layıksın, seni gerçekten çok seviyorum.
S.M. : Aaa gerçekten mi, neden sevgilimle aramı bozup falancaya yapmaya çalışıyorsun peki!!!

-------

K. K. :Ne haber, bitti mi okulun?
E.R. : Hayırlı olsun, senin bitmiş.
K.K. : Annemi gördün demek :)
E. R. : Hayır, bunca yıldır okulumu sormayıp şimdi soruyorsan senin kesin bitmiştir.

------

M.M : O iş teklifi sana yapılmamıştır.
C.S. :Neden ben deli yada yalancı mıyım, ne olduğunu bilemeyeceğim.
M.M. : O parayı vermezler.
C. S. : İhtiyacım da yok zaten vermezlerse sorun değil, ailem de benden para beklemiyor. Eee??
M.M. :Senin iyiliğine konuşuyorum ben,....
C.S.: Öyleyse konuşma çünkü söylediklerini, karıştırdığın haltları, batırdığın işleri biliyorum. Bana iyiliğime de olsa birşey söyleme çünkü ben seni iyi algılamıyorum!!!

------

K.Y. : Ne de çok konuşuyorsun öyle?
(Senin gibi bayram sabahı matem havasıyla mı dolaşacağım, gerçi ağzını açmadığın da ayrı iyilik, kimseyi sevimsizliğinle huzursuzlaştırmazsın,gençlik var kıpır kıpırım sen bile engel olamazsın af kur.)
R.N. : Konuşmayı seviyorum ve insanlar dinlemekten şikayetçi değil sen hariç.
(Sende de insanlık yok, o yüzden bir şey mi dedin :P )

Özetle burnu havada, kendini bir b** zanneden, insanlıktan nasiplenmemiş hoşgörüsüz, kendini sevmeyen, huzuru, mutluluğu bulmamış gölgesiyle kavga edenler Bye Bye... Gerçi bu yakın akrabanızsa işiniz zor benim gibi ;)


Benim böylece uzayıp gidebilecek bir listem var. Hayatını zora sokan insanlardan / hayatımı zora sokmaya çalışan insanlardan nefret ediyorum. Bir kişiye bu cool mim esintisini gönderiyorum : Sevgili Diagonal top sende ;)

YEDİ : POSTUMU YAYINLADIKTAN SONRAKİ SÜRPRİZLERDEN : Nedeni ortada, nasıl oluyor da böyle farklılaşıyor anlayamıyorum, sinir oluyorum, nefret ediyorum :) Çingene çadırı gibi bir post buyurun efendim, cık cık cıık

7 yorum:

Adsız dedi ki...

top u bana attın ama bir dokun bin ah işit durumları olabilir ona göre :D

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

@Diagonal: Gelecek postta neler olacağını kestirerek topu paslamıştım :P

Adsız dedi ki...

dilerim beklenen gibi bir mim çımıştır ortaya :D

Nakhar dedi ki...

buna benzer bir durumu yazmıştım birkaç hafta oluyor sanırım... mimde bazı yazdıklarınla tıpatıp aynı yazmışız kelime sayısı farkıyla :)

bir üstteki post için;
bu arada doğanın kanunu bu, güçsüzler gider ama kçücük bir kuş olması ayrı bende çok küçükken ablamla uyuyordum kolumun altında ablamın uyurken koynuna aldığı civcivimiz kalmıştı :(

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

@Nakhar ; Bahsettiğin yazıyı okumadım galiba benim tatilde olduğum dönemde yazdığından kaynaklanıyor. Kopyacı gibi olmuşum, hemen okuyorum yazını merak ettim. Demek ki ortak paydamız insani özellikler bize batıyor :P Ama inan doğru olan bizimki.

Nakhar dedi ki...

ebbruuuu 8)

yok be canııımmm kopyacı demedim allaseeennnn :) hatta yanlış anlamaman için özellikle seçerek konuştum... nefret duyduğumuz şeyler hemen hemen tıpatıp aynı demek istiyorum :)

kesinlikle doğru biziz... öyle doğruculuk mu var yaa kim kime dum duma... hıh yerim öyle doğruculuğu sonra da kusarım... >8(

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

@Nakhar; Hakkaten öyle kim kime dum duma, bir insan kendisine olan saygısını yitirmeye başladığı anda tehlike çanları çalıyor demektir. Dum dumalık orada başlıyor karşımıza çıktığı yerlerde de nefret doğuyor. Haklısın çok da umrumuzdu ;) Kusulabilecek en güzel yeri bulmuşsun :P