7 Eylül 2008 Pazar

SÖZÜM MECLİSTEN DIŞARI

Lisedeyim, hiç bir zaman sevemediğim tarih dersinin öğretmeni değişti. Biraz sinir bozucu asabilikte bir bayan geldi. Of dedim, sevmiyorum zaten şu dersi şimdi sevmemem için daha da çok sebebim oldu. Birkaç dersin ardından bize birşeyler anlatmak istediğini söyleyip başladı anlatmaya :



HİNT FELSEFESİNE
GÖRE
KADIN VE ERKEĞİN
YARATILIŞI
KaDıN---> Tanrı; yaprağın hafifliğini, ceylanın bakışını, güneş ışığının kıvancını, sisin gözyaşını aldı, rüzgarın kararsızlığını, tavşanın ürkekliğini buna ekledi. Onların üzerine kıymetli taşların sertliğini, balın tadını, kaplanın yırtıcılığını, ateşin yakıcılığını, kışın soğuğunu, saksağanın gevezeliğini, kumrunun sevgisini kattı. Bütün bunları karıştırdı, eritti ve kadını yarattı. Yarattığı kadını erkeğe armağan etti.
eRKeK---> Tanrı; kaplumbağanın yavaşlığını, boğanın bakışını, fırtına bulutlarının kasvetini, tilkinin kurnazlığını, boranın dehşetini aldı, sülüğün yapışkanlığını, kedinin nankörlüğünü, hindinin kabarışını, gergedan derisinin sertliğini onlara ekledi. Bunların üzerine ayının kabalığını, bukalemunun şıpsevdiliğini, sivrisineğin vızıltısını kattı ve erkeği yarattı. Yarattığı erkeği adam etsin diye kadına armağan etti.
:P Tamam dedim çok eğleneceğiz derslerde, bu kadına ısındım. Yanılmadım da... Sonrasında derse de ısındım hatta .bfvmşxjly Söyleyin bakalım sizin için yaratıldığına inandığınız kişi bunlardan hangilerini barındıryor bünyesinde ;) Dürüst olalım mı :P

11 yorum:

Adsız dedi ki...

üzgümüm ama ikisinede dahil değilim :D

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

@Diagonal; ikisine de dahil olmak gerekiyor mu kii??? ;)

delikanlı dedi ki...

hint felsefesine göre kadın erkek ve delikanlının yaratılışı diye bi post açsan daha iyi olurdu bence:D

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

@Delikanlı; Eh öyleyse yardımlarınızı bekliyorum yapalım el birliğiyle ;)

Adsız dedi ki...

bir film derki
" everything has a begin "

yine aynı film derki
" everything will be change "

delikanlı dedi ki...

kelimelerin kifayetsiz kalmasından müteredditim:)

öZGüR dedi ki...

'Yıllar önce Hawai'de başlık parasına benzer bir uygulama revaçtadır. Bir erkeğin sevdiği kızla evlenebilmesi için kızın ailesine belli sayıda inek vermek zorundadır. İnek sayısının 10 adet olması gerekmekle birlikte kızın özelliklerine göre bu sayı değişebilmektedir.

ve adada iki kızı olan bir adam yaşamaktadır. Kızlardan büyük olanı bizdeki deyişle -kabul görmeyen- tipte, şanssız bir kızdır ve babası ona 3 inek fiyat biçmiştir; 2 inekli bir teklifi de kabul edecektir; hatta iyi bir pazarlıkla 1 ineğe fit olmaya razıdır.
Bir gün adanın zenginlerinden Johny Lingo bu eve geldiğinde herkes onun diğer kızı isteyeceğini düşünür. Oysa yaşlı adamı sevince boğarak büyük kıza talip olur. Herkes en azından isteneni yani; 3 inek ödeyeceğini düşünürken Johny yanında 12 tane inekle gelmiştir!!..

O dönemlerde normal bir balayı ortalama bir yıl sürmektedir ama gelin ve damat iki yıllık balayı planlamıştır.

Damatla gelinin dönmesinin beklendiği gün ahaliden biri dönüşlerini haber vermeye gelir gelmesine ama gelenlerin Jony ve eşi olduğundan emin değildir. Aslında Johny'i tanımıştır fakat kızdan emin olamamıştır; yaklaşan kadın çok güzel, zarif birisidir. İyice yaklaştıklarında kimsenin tereddütü kalmaz. Fakat kızın güzelliği, cazibesi ve çekiciliği en eleştirici gözle bile reddedilmeyec ek ölçüdedir. Yakından bakanlar Johnny'nin 12 inek karşılığında iyi bir alışveriş yaptığını düşünürler.'

'Johnny 12 inek ödedi, kız 12 ineklik bir kadın haline geldi.'

Bu hep böyle olmaktadır; eşinize veya sevgilinize verdiğiniz değer, ona kazandırdığınız değerdir. Aslında 'doğru adam', 'doğru kadını' inşa eder, 'doğru kadın' da 'doğru adamı'

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

@Özgür; doğru lafın üstüne ne söylenebilir ki???

"Aslında 'doğru adam', 'doğru kadını' inşa eder, 'doğru kadın' da 'doğru adamı'"

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

@Delikanlı; bence sen bununla ilgili bir post yazarsın ;)

delikanlı dedi ki...

kelimelerin kıfayetsiz kalmasıyla ilgili mi:D

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

@Delikanlı; çok güldüm :) Ne kadar da bozuk anlatmışım cidden isteğimi. Beraber yazalım dedim ve sende kelimeler kifayetsiz kalır dedin ya senden iyi bir post çıkar diye düşünüyorum bu konula ilgili, senin kelimeler kifayetsiz kalmaz :P sen anlatmaya çalış ben de algıladığım kadarıyla yorumlamaya, deneme yapalım mı?? ;)

Off ya benim kafa dağınık mı ne cümlelerden anlatmak istediğimi anlarsın umarım :)