20 Şubat 2008 Çarşamba

BEN BİR BAYAT EKMEĞİM NE YAPILIP TÜKETİLMELİYİM???

Özellikle öğrenci olup da bayat ekmekleri maalesef çöpe atan çok sayıda kişi var,kalabalık aileler olsun 2 kişilik aileler olsun bayatlamış ekmek bulunmayan ev yoktur herhalde.
Bayatlamış ekmekle neler yapılır bakalım:
_Köfte içi için kullanılabilir malum.
_Yumurtalı ekmek kızartması
_Tavada az bir tereyağında kavrulmuş çorba içine katılabilecek küp ekmekçikler
_Resimdeki gibi dilimlenip üzerine az bir yağ sürüp istediğiniz otla karıştırdığınız peynirinize yumurtada ekleyip ekmeklerin üzerine koyup fırında pişirebilirsiniz.
_Yukarıdaki tabaktaki gibi klasik kaşarlı,sucuklu tost yapılıp patates kızartmasıyla süper bir menü ortaya çıkartılabilir.Bu arada haşhaşlı baget ekmeğin arasında kısır,salam,sucuk,mısır ve dil peyniri koyup çok leziz bir tost elde edebilirsiniz :)
_Şerbetli tatlısını
_Böreğini yapabilirsiniz.
Ekmekleri ufalayıp evde süt,yoğurt ne varsa mayalı hamur kıvamına gelene kadar ekleyin ekmek ufacıklarınıza.Birazda sıvı yağ gezdirin ve 1 adet de yumurta kırın içine. .İçine maydanoz,dereotu,tuz ve peynirinizi ekleyip iyice karıştırın ve yağlanmış fırın tepsisine dökün hamurunuzu.Üzerine yumurtanın sarısını yada tamamını sürün.Üzerine bol susam ve çörekotu serpip önceden ısıtılmış fırında pişirin..Gerçekten çok lezzetli oluyor ve bereketli de bir börek.
_Son olarak da annemin dün kahvaltı da yaptığı leziz Ekmek Paparası :) bu postun ilham kaynağı,oluşma sebebi paparanın yapımı ise çok basit:



Yine :) ekmekleri ufalıyoruz..Tencerede yağı eritip ekmekler ekliyoruz. Aynı zamanda ekmekleri yumuşatmak için biraz su ile tavlıyoruz.Ekmekler iyice ısınıp yumuşyıp kavrulunca peynir parçaları ekleyip bir de yumurta kırıyoruz.Güzelce pişiriyor fotodaki gibi servis yapıp afiyetle kaşıklıyoruz.

Yaklaşan haftasonunda kahvaltıda denemeye değer bir tat,afiyet olsun.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bayat ekmeklerle yapmış olduğun lezzetli tarifleri denedim hepsi harika gerçekten çok lezzetli oluyor.

Adsız dedi ki...

Yapımı kolay ve ekonomik sunumu çok güzel.Şık bir resturantta bile güler yüzünüzle ikram edebilirsiniz.

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

@Açlıktan ona insan ölürken yada yaşam savaşı verirken yiyeceklerimizi herhalukarda değerlendirmek lazım.