28 Şubat 2008 Perşembe

OLMADI LİSA'YA DA BEBEK ALIRIZ

Ne güzel de yapmışlar,çok sıcak geldi bana bu fikir,hahahaa.... Eğer bir gün de çizgi filmler değişecek olursa bu aile yırttı işi :p Hepsi tamam da Simpsonların küçük kızı Lisa olmamış diyenleriniz varsa sakın kopuk kalmış sanmayın.

Bugünler de bazı kesimlerin evine giren dua okuyan bebekleri düşünün.Sizce yandaki sarı saçlı,kara kaşlı,pembe dantelli bluzuyla ve diz altı-üstü eteğiyle ne kadar da uygun amacına..Yada ben art niyetli miyim de böyle düşünüyorum.Kızım başını kapatma, saçını sarıya da boyat,istediğini de giyin bu asla ama asla dua etmene engel değil.Bak sana duayı eden bebeğe başımı kapalı,...Eğer böyleyse süper..Açığı dinden uzak ve kapalıyı da çok yakın gösterip de birilerinin cahilliğinden birbirlerine düşman olunuyormuş gibi yansıtılıp,tartışıldığı bugünlerde açıkçası ben şaşırdım.

Artık bizi bize bırakın da insanlığımıza düşmanlık,ayrımcılık katmadan nasıl yaşıyorsak önceden olduğu gibi yaşayalım..İnsanların inançlarını ve yapabildikleri uygulamarı bize şekilcilik olarak yer etmeyin aklımıza..

Yekta Güngör ÖZDEN'in bir açıklaması vardı NTV'deydi sanırım..Fikri soruluyor;Üniversiteler,anayasadaki düzenlemeler ve türban mevzusunda..Söylediği şey ne biliyor musunuz özetle kandırılıyoruz,hepsi düzmece bilinçli hareketler..Buraya kadar geçeceği garantiydi..Sayın Abdullah GÜL niye son dakikaya kadar bekledi,kararı başından beri belli olmasına rağmen..Onca af bekleyen insana seçilelim ilk işimiz af çıkarmak derken,hala bekliyoruz çıkacak.Niye türban meselesinden,öyle mi?Öyle...Peki Sevgili Yekta Bey'in dediği birşey var Anayasa Mahkemesinden kesinlikle döneceği yönünde,düzenlemelerin asla ama asla kabulüne ön görmeyeceğine dair.Eğer bu durum gerçekten böyleyse,onlar da farkında değil mi?Neden aylardır belki de mezun olabilecek insanların af beklentisi yine önemsiz bir oyuna dönüşüyor?Biz elimizden geleni yaptık gördünüz,yine oylar bize gelsin diye mii!!Yoksa ülkemizi satarken biz bunlarla oyalanalım diye bize hak gördüğünüz oyuncak baş örtüsü müydü??

"Zorunlu olmadığı, kimi bayan milletvekili ile bayan Bakan’ın kullanmamasıyla da belli olan başörtüsünün gelenekselleşmiş, alışılmış biçimlerini bırakıp sıkmabaş-bohçabaş biçiminde yaygınlaştırılmaya çalışılan “türban” gösterip savunmak, bu nedenle yurtdışında yoğunlaşarak gelecekte Türkiye’yi kuşatmak oyunu yayınlarla ortaya konulmuştur. Kimi beslemenin yazısıyla desteklemesi yanında kimi aymazın da oy getireceği beklentisiyle ödün verdiği çağdışı biçim dinin siyasallaşarak demokrasinin dinselleşmesinin simgesi durumuna getirilmiştir. Bunun çağdaşlıkla, modernleşmeyle, özgürleşmeyle, bireyselleşmeyle hiçbir ilgisi yoktur. Bu nitelikler geriye gidilerek, eskiye dönülerek kazanılmaz. Şeriatçı ülkelerin görevlileriyle birlikte gelen eşlerinin bile başlarının açık olduğu bir zamanda 5 yaşından başlayarak kız çocuklarının başını öcü gibi örtmenin, kişisel tercihinin devlet düzeninin, hukuk kurallarının önüne geçirilmesinin hiçbir anlamı yoktur. Düşünce, din ve vicdan özgürlüklerinin güvencesi lâiklik sayesinde dinsel görevleri özgürce yerine getirmek mutluluğunu duyanlar, inanca saygılı olanlar, dinsel sömürüden uzak kalanlar gericilerin oyununa gelmemeli, kurallara gizlice yerleştirilen bozgunculuğa, yıkıcılığa olanak vermemelidir. "
Yekta Güngör ÖZDEN

Buraya eklemek istediğim bir de video vardı aslında.Rahmetli Uğur MUMCU'nun bu konuşmasını izlemek isteyenler lütfen http://www.youtube.com/watch?v=7ynyRPB9jHE&feature=related tıklayın ve görün ki bu ülkenin taşımayı bilmediği aydınımız Uğur MUMCU ne de güzel görmüş o günlerden bugünümüzü..

3 yorum:

Goddess Artemis dedi ki...

Ben de "dua eden Lucy bebek"ten olmadık işler peşinde sayesinde haberdar olmuştum. Yahu, bari bebeğin adını Rabia filan koysaydınız, Lucy ne?! Üstelik sarışın, mavi gözlü... Dallas'taki Lucy mi bu?

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

@Goddess Artemis bebeğin adının Lucy olduğundan haberim yoktu,kesin bu Dallas'taki Lucy ;) Şaşkınlığım daha da arttı.Acaba kim üretiyor bu bebekleri?

Adsız dedi ki...

Bravo Ebru Çağdaş Türk Kadınının bu laik devletin
vazgeçilmez ilkelerine ne kadar sahip çıkacağını
göstermişsin. Ve bende sana Atamızın çok sevdiğim bir lafıyla teşekkür etmek istiyorum..
Dünyada hiçbir kadın Türk KADINI kadar ben memleketim için hizmet ettim diyemez...