1 Şubat 2008 Cuma

ÖRGÜM,PUZZLE,FİLMLERİM,2 KİTABIM VE KREMALI MASUM ELMA'M

Çok sevdiğim yemek sitesi Portakal Ağacı'nda gördüm geçenlerde bu tarifi ve hemen denedim,umduğumdan daha da süper bir lezzet çıktı ortaya.Yaptığım gün bitti ve bugün 2. kez tekrar yapıldı.İsmi de değişikliğe uğradı bende Kremalı Masum Elma olarak :) Sitede 2 krema alternatifi vardı,benim yaptığım şekildeki tarifi:

Malzemeler:5 adet sarı elma (diğer elmalarlada oluyor,onu da denedim :)
10 adet petitböre büsküvi
5 yemek kaşığı tozşeker

İç Dolgu Malzemeleri: her biri için ortalama 1 yemek kaşığı kuru üzüm
1 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Tarçın


Bunları bir kasede karıştırın.

Krema Malzemeleri:1 lt süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı un
Yarım su bardağından 1 parmak fazla tozşeker
1 paket vanilya
Pişirdikten sonra içine az bir parça tereyağ/margarin ekleyip karıştırınız.



Yapılışı:1-Elmaları soyup,şekildeki gibi dikine 2'bölüp içlerini oyun ve bir tencereye oyukları
aşağıya gelecek şekilde dizin.Üstlerine yarım yemek kaşığı tozşeker koyup,yarılarına gelecek kadar su ekleyip dağılmayana dek pişirin.


2-Tencereden aldığını elmaların içini iç dolgu malzemesiyle doldurup 1 adet petitböre büsküvi ile kapatıp,büküviler alta gelecek şekilde yanları yüksek cam kabınıza alın.

3-1 lt süte vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeleri ekleyip,iyice pişirin.Daha sonra tereyağını ve vanilyayı ekleyip tahta kaşıkla çırpın.Elmaların üstüne dökün.

4-Üstüne bol hindistancevizi,öbeklerine de tarçın serperek servis edebilirsiniz.İyice soğutun.Her iki halininde resimleri postta.


AFİYET OLSUN....


Not:İnanılmaz lezzetli,hafif bir tatlı.Aroması bol sürprizli,yerken keyif veren tatlılardan..Arzu eden olursa bence içine kuru kayısı da yakışabilir.

Bu aralar sürekli anneannem ve evim arasında mekik dokuma durumunda olduğumdan kendime ev dışı aktiviteleri bulma ihtiyacı hissettim.Karları gördükçe kendini kış moduna alan beynimin içindeki ilk fikir örgü oldu :) Rengine bayılarak bir ip aldım ve tek yaptığım uzuuun bir atkı örmek oldu,örgüden anlamam.İlk başladım kıvrık kıvrık solucan gibi bişey oldu,hediye edeceğimden içime sinmedi ve söküp haroşa yaptım,yanılmıyorsam haroşa deniyor.Beceremiyorum ama keyif alıyorum,oyalıyor o da bana yetiyor.Sökülen <- daki,yenisi -> daki..


Deepnote:Odamdaki maskotlarım çok yönlü olup,telefontutmaçlığı yapmak gibi fonksiyonel bir görevin yanı sıra bir aile olup kucağındaki Boby'den olan oğludur Tobleron'un,Boby de inşallah başka posta..Yanlarındaki de ortak dostumuz Elly ;)

EV&ANNEANNE ORTAK AKTİVİTESİ-----DVD filmler
1-The Pursuit of Happyness (Umudunu Kaybetme)
2-Feast Of love
*3-There Will Be Blood (Kan Dökülecek)
4-Disturbia (Şüphe)
5-l Am Legend (Ben Efsaneyim)
*6-No Country For Old Men (İhtiyarlara Yer Yok)
7-The Devil Wears Prada (Şeytan Marka Giyer)
8-30 Days Of Night (30 Gün Gece)
9-Ratatouille (Ratatuy)
Bugün izlemeye başlayacaktık,aniden bastıran misafirlerden sebep izleyemedik.Her biri ayrı ayrı güzel ve * 2 film Oscar Ödül'lerine aday,vizyona girmiş olan,çoğu son dönem çekilen filmler zaten izledikçe önerilerde bulunurum hepsinden umutluyum ama o zamana kadar alıp da izlemek isteyenlerin fikir edinmesi için şu siteye yönlendireyim ben...Şimdiden iyi seyirler.
Evde olanlar için de en güzel zaman geçirme yollarından birisi puzzlelar.Ben küçüklüğünden beri puzzlelar ile uğraşan biri olarak 26 yaşındayım ve ilk sıradaki hobim puzzlelar.Trabzon'a her gittiğimde 1 tane mutlaka ediniyorum,yaşadığım yerde sadece ve sadece bazı sitelerden edinebilme imkanım var.Son zamanlarda ise yaptığım bir çok puzzle da bozuyorum zaten aradan zaman geçince tekrar yaparım diye.İnsanın aklını çok güzel hakim alan,vaktin nasıl geçtiğini anlayamadığınız bence aynı zamanda da beyin cimnastiği yaptıran herkesin mutlaka 1 kere de olsa denemesi gereken bir şey.Doğumgünümde Ömer'in bana hediye ettiği puzzle ile uğraşıyorum bugünlerde,minyatür olanlarından 1000'lik tekrar tekrar teşekkür ediyorum ama benden tavsiye göz sağlığınız için uzak durun minyatürlerden.Kıyaslamanız için normal 1000'lik puzzle ile minyatür 1000'liğin birer parçalarının resmini koyayım şurayada daha anlaşılır olsun.
KİTAPLAR-BOOKS-LIBROS-BOEKEN-LIVRES-BÜCHER-LIBRI
Bir de 2 haftanızı evde keyif yaparak geçirebileceğiniz kış tatiliniz varsa vazgeçilmezler arasında gelir 1 fincan kahve ve kitaplar.Arkadaşımın okuyupta mutlaka ama mutlaka her Türk okumalı bu kitabı dediği Turgut ÖZAKMAN'dan "Şu Çılgın Türkler",bazılarınız kesinlikle diyordur "Yuuh daha yeni mi okuyacaksın onu!" diye ama bazı şeylere sıra geç gelebiliyor,bir de kitabın sayfa sayısını düşünecek olursak ruha da bağlı ertelenebilir araya başka başka kitaplar girebilir.Herşeyiyle belgeli bu kitabı okumadıysanız okuyun ben başladım,ilerlyen postlarda özet bilgiler ve alıntılarda veririm herhalde.Elimdeki 2. kitap da benim çanta kitabım, ev haricindeki yerlerde boş olduğum zamanlarda okuyorum.O da Ayşe KULİN'in "Foto Sabah Resimleri" adlı romanı,merak uyandıran,biraz bugünkü dizilerde görmeye alıştığımız tarzlardaki konulardan olsa da ilginç kılan yanları var,anlatımıyla sürükleyici bir roman,tavsiye ederim.. Dipnot:Ayşe KULİN bu romanıyla Türk öykücülüğünün en önemli iki ödülünü,1995 yılında Haldun Taner Öykü Ödülü'nü,1996 yılında ise Sait Faik Öykü Ödülü'nü kazanmış bir başyapıt olarak kendinen bahsettiriyor:Foto Sabah Resimleri


Zaman yetmiyor diye hayıflanıyorum ne zamandır kendi kendime,son zamanlarda çeneme de vurmuştu da bakıyorum da ben bayaaa bişeyler yapıyormuşum gizliden,bunların haricindeki şeyleri de düşününce.Keyfim yerine geldi sanırım,hoşçakalın.

4 yorum:

ömer hasançebi dedi ki...

mimlendin...:) http://hasancebi.blogspot.com/2008/02/all-you-need-is-mim.html

Goddess Artemis dedi ki...

Merhaba,

Bloğunuzu tesafüden keşfettim. Linkinizi blogroll'üme ve RSS reader'ıma eklediğimi bilmek istersiniz diye düşündüm.

Görüşmek üzere :o)

Adsız dedi ki...

Kremalı masum elmayı dün yaptım işyerine götürdüm.Arkadaşlar çok beğendi. İşe gitmeden önce bilgisayarı açıp size anlatmak istedim. İyi günler

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

@Goddess Artemis blogunuzdan teşekkür etmiştim ama kontrol ederken yorumlarımı buradan da cevap vermek istedim,çok mutlu oldum çok çok teşekkür ederim,blogrollunuzda olmak güzel :)