27 Şubat 2008 Çarşamba

TETE SIRADA NE VAR??

Bugünlerde tetem sağlıklı beslenmemiz konusunda araştırmalara adamış durumda kendisini.Sağolsun alışverişe çıkıp da elinde bir otla,baharatla gelmediği gün yok hemen hemen son günlerde ;) Bunu okuyunca "Ebruuu ama onlar çok faydalı biliyor musun!!Bak şu....." diye kesin anlatacak.

Bugün evde dvd izleme günü yapalım dedik.Benim canım aktardan çıkmayan güzel tetem sağolsun,eksik olmasın keten tohumu ile geldiiii :P Doğru mutfağa gitti 1'er kase yoğurt hazırlayıp içine 1 çorba kaşığı keten tohumu

1/2 çorba kaşığı nane(taze nane de kıyılabilir bence)

Tuz ekleyip karıştırdı..

Gerçekten leziz yani bundan önce de zencefil ve keten tohumu koyuyordu ne yersek sağlığınız için diyerek,pek sevmemiştim o ikiliyi ama bu defa süperdi..Filmimizi izlerken kaşıkladık :) Ellerine sağlık teteciğim bu arada.
Bu karışımdan çok güzel salata sosu olur bence.Havuç ve salatalıkla da uyum harika,mutlaka deneyin..Sıvı halde de salatalarda kullanılabilir.
Peki ne işe yarar bu mucize bitki olarak tanımlanan keten tohumu,hemen tetemden öğrendiklerimi sıralayım size:
1)Somon balığı kadar Omega-3 yağı içeren bu bitki özellikle kalp sağlığı açısından çok önemli.
2)Verdiği güçlü tokluk hissiyle ZAYIFLATMA özelliğine sahip ;)
3)Keten tohumu yağı cildi yumuşatıyor ve öksürüğe karşı iyi geliyor. Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak da kullanılabiliyor.
4)Bağırsakları çalıştırıcı, temizleyici ve iç organların yüzeylerini rahatlatıyor.
5)B12'nin yüksek oranda bulunduğu tek gıda yani vejetaryan olanların tüketmesinde çok yarar var.
6)Menopoza bağlı şikâyetleri azalttığından da tüketiliyor.
7)Kolestrol düşürücü
8)Kemik zayıflığı
9)Yüksek kan şekeri
10)Romatizmal hastalıklar
11)Felç
12)Kanser
13)Unutkanlık önleyici ve
14)Bazı deri hastalıkları 'na faydası dokunduğu kabul ediliyor.
Bir de aklınızda bulunsun öğütülmüş keten tohumunu 30 gün içinde tüketin ve buzdolabında hava almayacak şekilde muhafaza edin.Uzmanların da önerdiği günde 1 çorba kaşığı tüketilmesi.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bugün öğlen yemeğinde salata sosu olarak yaptım.leziz tadı var.
TETE'ye bu güzel tarif için teşekkür ederiz.

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

@Tükettikçe faydalarını da görmenizi temenni ediyorum,afiyet olsun.

BaL dedi ki...

Yine de dikkatli tüketilmesi gereken bir tohum türü. Çünkü bağırsak iç dokusunda çizilmelere neden olabiliyor.