28 Mart 2008 Cuma

NUSRET BABA'YA SAYGIYLA....

Burayı çıkarabilen var mı??Belki biraz ipucu lazımdır;Meşhur Bolaman virajları Medreseönü mevkii de yeterli olmadıysa siz hiç bu sadece çayın,kakaonun ve kahvenin olduğu bu yere uğramamışsınız demektir :(

Yeni yoldaki tüneller serisinin Perşembe-Ordu arasını yarım saate indirmesi eski yoldaki keyfi yok etti.Bolaman virajlarının bonkörce sunduğu güzel manzarası ve solda gördüğünüz peşpeşe tabelalar Karadeniz seyehatlerinin en güzel tarafıydı benim için.Bu tabelalar arasında bir tanesi vardı ki farkını ciddi anlamda ortaya koymayı başarmış çayın çay olduğu,çayının lezzetini hiç unutamayacağınız Nusret DOĞAN'ın uçurumlar kenarındaki eşsiz mekanı"Uzun Saçlı'nın Yeri".



Çayları özel harmandır.İnce elenip sık dokunulan çaylar, bu sayede diplerinde biriken tozlardan arınmaktadır.Odun ateşi közünde,dağ suyu ile pişirilen bu çayın lezzeti bambaşka.Öyle 2 bardak içip gideyim deyip de uygulayabilirseniz ne mutlu size.İnsan gerçekten çay içtiğini farkına varıyor.Bardaklar,kaşıklar,mekanın içi dışı çok temiz.Deniz manzaralı tuvaletlerine de aynı şekilde yansımış bu temizlik.Bunu inceleyeceğiniz bol vaktiniz de var ;) çünkü buranın kendine dair güzelliği var,asla başkasına demlenen çay size sunulmaz.Çayınızın hazır olması da 20-25 dk sürüyor.Bahçedeki çiçek saksılarının birinde de "Kalite zaman ister." diyor.Hem işine hem de size bu denli saygının olduğu bir yerde beklememek olmaz bence tabii vaktiniz varsa,bir de bu manzara da bu sıcak insanın sohbeti de kaçmazdı.

Bolaman virajlarındaki kepenk kapatmalardan etkilenmemiş bu mekan,hiç kaybetmemiş çay tiryakilerini,hala çay içmek için sıra bekliyorsunuz.1970 yılından beri çayını da kendi demliyor,servisini de kendi yapıyor,o yoğunlukta herkese herşeye yetişebiliyor.

Huysuzluğuyla da biraz ün yapmış bu "Uzun Saçlı" kim acaba??->İsmi Nusret DOĞAN,asıl mesleği profesyonel dalgıçlık.60'lı yaşlara gelmiş,saçlarına aklar düşmüş,güleryüzlü,kibar ve beyfendi bir insan.3 çocuk babası,hepsine de üniversite eğitimi aldırmış.Hatta sahil tarafından merdivenle inilen balık lokantasını da ingilizce öğretmeni olan kızına hediye etmiş.Herkese çay demlememesiyle,yabancı lisan çeşitleriyle,demlikteki çay bitmeden kalkarsanız atacağı zılgıtıyla,cep telefonuyla konuşmanızın çayınız geldikten sonra yasaklamasıyla,adam başı adetle çay siparişi kabul etmesiyle,duvarlardaki ünlülerle olan fotoğraflarıyla,hesaplarının ne verirsen usulüyle Nusret Baba olarak tanınan sevimli,huysuz,saygısına hayran duyulacak insan...

Çayından içmiş bir ziyaretçisi olarak ondan bahsedeceğim bir post yazmayı çok istedim ve yalan haber üzerine yazdığım postum 1 yıl üzerine düzeltilerek bu hali aldı. Anlayan anlamıştır. Samsun'dan Alperen, teşekkürler!

5 yorum:

Adsız dedi ki...

ne kadar güzel yazmışssın ebru. uzun saçlı kalitenin ne şekilde olursa olsun hakettiği yeri bulduğunun en güzel örneklerinden biri gerçeten.bende kendisiyle tanışma fırsatı bulanlardanım. Bir fncan kahvenin 40 yıl hatırı varsa Nusret Baba bu hatırı en çok hakedenlerden bence. Mekanı yaşadığı yer gibi cennet olur inşallah.

Adsız dedi ki...

Çok güzel tasvir etmişsin uzun saçlının yerini cnm arkadaşım.Orda içtiğim çayın tadını kolay kolay başka biyerde bulamam sanırım.Mekanı cennet olsun nusret babanın ...

burçin

Adsız dedi ki...

Güzel insan UZUN SAÇLI dalgıç nusret.Artvine her gidişim de o çayın ve sohbetlerin olmazsa olmazlardan.Demlenen yanlızca çay degil dostluklarda demlenir o güzel mekanında.Saygılarımla..Fatih serkan TÜRKKAN.

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

@Serkan; Bu yerin bağımlısı o kadar çoktu ki, yeni yolun yapımıyla kullanılmak istenmeyen eski yola sırf Nusret Babanın çayını içmek sohbetini edebilmek için insanların bu yolu tercih ettiklerini biliyorum. Bazıları da bu huysuz adamı merakından giderdi, o ayrı :) Allah nur içinde yatırsın.

Adsız dedi ki...

gidin ziyaret edin ve sevdikleri kişilere 12 çayı 20 tl yapıyor.sevmedikleri huysuz kişilere ise 2 çayı 15 tl yapıyor fark burda ve puf naktada.alperen kürşat balta. samsun.