22 Nisan 2008 Salı

BAHAR YORGUNUYUM ŞEKERİM

Hani birkaç gün izin istemiştim,hastayım diye de sonra da sözüm ona düzeldim.Yoook düzelme falan yok.Nasıl bir baş dönemsi var kaç gündür anlatamam,en sonunda bugün tansiyonumu ölçtüm 8'e 5...Zırt pırt başıma musallat olan başağrısı,o da feci.Elma yiyorum geçirir diye,önceden hep işime yaramış ilaç içmeme gerek kalmamıştır ama ne mümkün öyle oluyor ki o elmanın çıtırtısı beynini deliyor deşiyor insanın abartısız.Uyuyum da hissetmeyim diyorum,dön sağa dön sola,bacağını ger,kolunu çek,yastığa sarıl,olmadı aç kapa.Yok yok.Uyku düzenim bozuk,ağzımda sürekli acımsı bir tat var ne yesem ne yapsam geçmeyen.Sırt ağrısı,yaşlı insanların ki gibi kendinden bahsettiren cinsten :P Ve üşüyorum+yanıyorum (ateşim var)

Evet ben "bahar yorgunuyum"
;
Baharın gelmesiyle birlikte güneş daha etkin olmaya başlıyor, bu da havadaki nem miktarını arttırıyor, bu durum ise havadaki elektrik yükünün değişmesi anlamına gelir, “Elektrik yükündeki değişim sadece insanları değil doğadaki tüm varlıkları etkiliyor”.Havada pozitif ve negatif olmak üzere iki türlü iyon bulunduğunu düşünürsek, “Havadaki pozitif iyonlar arttıkça insanlar kendilerini daha zinde ve mutlu hissediyorlar. Negatiflerin artması ise bahar yorgunluğu denilen belirtilerin ortaya çıkmasına neden oluyor”.

Bir an önce yorgunluğumu bugünlerde bırakma derdindeyim ve neler yapmam gerektiğini araştırdım.Benim gibi yorgun varsa:
*Sabah 9:30'dan önce kahvaltılarımızı yapmış olacağız,
*B ve C vitaminlerinden, magnezyum, potasyum ve çinko desteğine başvuracağız,
*Meyve ve sebze ağırlıklı besleneceğiz,
*Günlük 3 litre su içeceğiz,(ben 3 bardağı bile zor içiyorum,bu sorunumu nasıl halledeceğimi de bilmiorum :( ,
*İyi ve kaliteli uyku düzenini sağlamak için stresimizi azaltacağız (bu nasıl yapılırsa,bilen beri gelsin :) ,
*Alkol,sigara ve kafein yook,
*Uyku düzenleyici ya da depresyon ilaçları kullanılabilirmişiz.

Göz nezlesi,bahar nezlesi derken bu sene de bahar yorgunluğunun tadına bakmış oldum.Hiç memnun kalmadım,sinir bozucu bir durum sürekli hastalıklı dolaşmak ve bunun ilaç ya da dinlenmeyle geçmiyor olması...Özveri şart atlatmak için :) Kolay gelsin,geçmiş olsun şimdiden tüm yorgunlara.
Bu arada tansiyon rahatsızlığa neden oluyor,etkilerinden değil belirtmek istedim.Hoşçakalın.

8 yorum:

Barış dedi ki...

Madem o kadar iyonize oldun, kendini toprakla :)

Şaka bir yana, o ilaç ve vitaminleri alıp olağan vücut kimyanı bozmanı önermem. iyi beslenmek ve duru düşünmek kâfi.

İyi olmak için illa ki para tuzaklarını gösterenlere dikkat.

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

@Barış ilgin ve önerin için teşekkür ederim.
Bende aslında ilaç yanlısı değilim,antibiyotik gerektiren hastalıkları bile ilaçsız atlatıyorum doğal yollarla en önemlisi dinlenerek.Ama maalesef cidden ilacın şart olduğu durumlarda olabiliyor.Bazılarımızın bünyesi kan yapmıyabiliyor,vitamin depolayamıyor olabiliyor kendimden biliyorum ;) ve çok yönlü de beslenen biriyim.Onlar ne yapacak söyle bakalım???

Nakhar dedi ki...

bahar bana da uğradı atlattım çok şükür...

baş ağzısı göz ağrısı bütün vücu kasları çökmüş bir haldeydim...

pek ağrı kesici kullanmayı bende sevmem arada bir baş ağrısı çektiğimde ki sinüzit belası var bizim ailede baş parmağımla işaret parmağı arasında kalan kısmı canım acıyana kadar sıkıyorum bir yarım saate geçiyor normal ağrı

eğer geçmezse ki ya sinüzit ya da migrenden hemen haplanıyorum... tavsiye ederim... :=)

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

@Nakhar;seninki bahar yorgunluğundan daha çok bahar nezlesi gibi bir durum mu ne?Polenlerden dolayı alerjik reaksiyonlara benziyor,gözler yanar bir de fena halde,atlatmış olmana sevindim.
Migrene gelince Allah yardımcın olsun,çevremde de migreni olan insanlar var ızdırap çekiyorlar resmen,bende öyle sinüzit migren yok çook şükür,ben oldukça dayanıksızım ve hap içememe gibi bir de soruna sahibim,çok büyük geliyorlar bana :)

Nakhar dedi ki...

eski bir yoruma tesadüfen takılmışım bugün yeni farkettim yaa kusura bakma... tokat erbaa lı olan ilkokul arkadaşım yasin mert diye bir çocuktu ilkokul arkadaşım olma vasfının dışında hiçbir vasfı yoktur hayatımda... ben sandım ki blogu kapatmama neden olan kişiyi soruyorsun... bunu yeni anladım :=) 8 ay kadar geç oldu cevap ama olsun... :) teyzemlere selam :=)

suda eritip öyle iç sende :)

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

@Nakhar :) annemin ve teyzemin de çok selamları var,öpüyorlarmış seni.
8 ay sonra kontrol edip dönmende iyi,şaşırttın beni.Yanlış anlasan da cevabın duruma uygundu,şu halde yasin mert kötü kişilikten vasıfsıza döndü :)
B vitaminini düşünsene kocaman,her ilaç eritilir mi kiii?

Nakhar dedi ki...

bazıları için sakıncalı tabii direkt kana karışmaması gereken ilaçlarda var... insanı komaya sokabiliyor alimallah... annem babamın rakısına alkolizm tedavisi için reçetesiz satılan ve kullanan kişinin haberinin olmaması gereken bir ilacı bardakla ezerek koymuştu, adam kustu , altına yaptı hastaneye zor yetiştirmiştik mosmor kesildi... doktorlar da anlayamıyorlar çünkü hap öyle bir meretki insan kanında bile çıkmıyor... sonra annem babamın alkolü bırakmasıyla (bana dokunuyor diye) amacına ulaşmış oldu...

ama vitaminler genelde suda eritilir beee :)

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

@Nakhar,baban iyi tehlikeden dönmüş bea,bunu duyduktan sonra korkularımı hortlattın ben daha aspirini bile eritmem suda :)
Bu arada annemin bana iç diye ısrar ettiği vitamin o suya atınca ses çıkarıp köpürenlerden değil enikonu bildiğin kocaman hap resmen kafam büyüklüğünde,suya atmadan balyozla parçalarsak bi ihtimal erir ;p