10 Temmuz 2008 Perşembe

GEÇTİĞİMİZ PAZAR



Geçtiğimiz pazar,yine isteksizce gittiğim Amasya'dan mutlu mutlu dönüverdim.Her defasında 45 dk'lık o yol gözümde büyüyor.Amasya'da uzun zamandır yolun karşı tarafından gördüğüm fakat bir türlü oturmanın kısmet olmadığı bir çay bahçesi vardı.Nihayet orada birşeyler içmek nasip oldu.Sakin ve hafif serinti eşliğinde güzel bir de sohbet,çok iyi geldi ;)
Oradan da kuzenlerimin isteği üzerine müzeye uğradık.Ne için mi bu kadar istediler??? :)



Müze bahçesinde yer alan Selçuklu Sultanı l. Mesud'a ait türbede teşhir ediliyorlar.Mumyalar 14. yy. İlhanlı'ların Anadolu'daki hakimiyetleri döneminde nazırlık ve emirlik yapmış şahsiyetlere ve onların yakınlarına aitmiş.4 yetişkin ve biri kız biri erkek çocuk olmak üzere 6 adet mumya bulunmakta.





Daha sonrasında müzeden koyulduk bizim mekanımız olan Eylül Buğusu'na.Burası olmaza olmazımız,mutlaka her gidişimizde takılırız buraya.Hatta öyle ki bir keresinde annemle Amasya üzerinden Antalya'ya gidiyoruz ve otobüslerimiz arasında 3 saate yakın bir bekleme süresi var.Bıraktık valizleri emanete,atladık gittik 19. yüzyıldan bugüne kadar yaşayan bu konağa,avlusunda mis gibi kokusunu etrafa bonkörce yayan asma...Herşey mükemmel orada.Bol bol fotoğrafını koymak istedim buranın.Son kare de babamın bira keyfini kursağında bırakan (bence tabii) tavla oyunumuz.5-1 yenildi,pardon pardon son ele başladık ben 2 kere atış yaptığımı hatırlıyorum :) Babam hemen şanlısın,zar geliyor sana ondan yeniyorsun oynamayı bildiğinden değil.Ohooo laf üstüne laf,sanki satranç oynuyoruz zar oyunu değil mi bu,bir de kurallara göre hareket ettin mi.Tamaamm.Bana yenilmeyi hazmedemiyor bir türlü,oyunumu beğenmiyor ya ;) Gerçi 5-3' e oyunu alacakken 5-2 atıp bana oyunu vermesi de haklı çıkarıyor birazcıcık onu galiba.Hahahaaa..


by EBRU...

2 yorum:

delikanlı dedi ki...

amasya da böyle bi müze olduğundan haberim yoktu,sayende gezecek bi yerimiz daha oldu:D

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

@saat11igeciyordu;Amasya ile ilgileniyorsanız uzun zamandır yazmayı istediğim ama sürekli ertelediğim bir Amasya postu fikrim vard.Galiba yazmanın tam zamanı ;)