8 Haziran 2008 Pazar

BİLİMEYORUM

Bugünlerdeki Türkiye'ye bakınca içim eziliyor resmen,ülkede ısrarla kalan ve sayılı 2-3 kurumda araştırmalarını yapan kaç bilim adamı var?Kimileri yalandan cinnet haberleri ile desteklenmiş intiharlarla kimileri kazalarla bir bir yok ediliyor.Sahip çıkıp ilerlememizi engellemek isteyen ve birilerini güdümüne olanlar karşısındaki güçsüzlüğümüze karşı biz ne yapıyoruz???
Fizik bölümünde bir bilimci adayı olarak mı yetiştiriliyorum?Teşvik de bulunuluyor mu bize?1970'li yıllardan kalma laboratuvar malzemeleriyle ne kadar sağlıklı bir eğitim alıyorum? Fizik,Kimya,Matematik öğrencilerini gören herkesin aklına neden ilk öğretmenlik geliyor??Bilim bu ülkede nerede,bilimciler nerelerde??? Herşey bir kenara gerçekten iyi eğitim almış ve büyük başarılara imza atabilmiş bilimcilerimizi ülkemizden öyle yada böyle göndermelerinin sebebi ne? Şartlarımızın yetersiz olduğuna inanmıyorum,sahip çıkmayı becerdiğimiz ve çıkar ilişkilerindeki korkularımızı bir yerlerde bırakmayı başardıkları takdirde...
"Ekselansları Atatürk,
OSE Dünya Birliği’nin şeref başkanı olarak, Almanya’dan 40 profesörle doktorun bilimsel ve tıbbi çalışmalarına Türkiye’de devam etmelerine müsaade vermeniz için başvuruda bulunmayı ekselanslarından rica ediyorum. Sözü edilen kişiler , Almanya’da halen yürürlükte olan yasalar nedeni ile mesleklerini icra edememektedirler. Çoğu geniş tecrübe , bilgi ve ilmi liyakat sahibi bulunan bu kişiler , yeni bir ülkede yaşadıkları takdirde son derece faydalı olacaklarını ispat edebilirler. Ekselanslarından ülkenizde yerleşmeleri ve çalışmalarına devam etmeleri için izin vermeniz konusunda başvuruda bulunduğumuz tecrübe sahibi uzman ve seçkin akademisyen olan bu 40 kişi , birliğimize yapılan çok sayıda müracaat arasından seçilmişlerdir. Bu ilim adamları , hükümetinizin talimatları doğrultusunda kurumlarınızın herhangi birinde bir yıl boyunca hiçbir karşılık beklemeden çalışmayı arzu etmektedirler. Bu başvuruya destek vermek maksadıyla , hükümetinizin talebi kabul etmesi halinde sadece yüksek seviyede bir insani faaliyette bulunmuş olmakla kalmayacağı, bunun ülkenize de ayrıca kazanç getireceği ümidimi ifade etmek cüretini buluyorum.
Ekselanslarının sadık hizmetkarı olmaktan şeref duyan,
Prof. Albert Einstein"
__________________
1933 yılında Almanya'da Nasyonal Sosyalist Partisi'nin iktidara gelmesiyle yasalar yüzünden çalışmalarına izin verilmeyen 40 bilim adamı adına Mustafa Kemal Atatürk'e bu mektubu yazdı Albert Einstein.Atatürk, bu isteği kabul etti ve İstanbul Üniversitesi'nde çalışma imkanı tanıdı...
Bu mektup üzerine hiçbir yorum yapmıyor ve size Türkiye'de ismi bile pek anılmayan,bilinmeyen bir bilim adamından bahsedip örneklendireyim anlatmaya çalıştıklarımı:
1996 da Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun olup, aynı sene Almanya Bauhaus Mimarlık Akademisine yüksek lisans için kabul edildi. 1997 de aynı üniversitenin bilgisayarlı tasarım kürsüsüne asistan olarak girip Avrupa Uzay Havacılık Dairesi nin (esa) uzay istasyonu tasarımını yönetti. Mühendislik lisansını yüksek teknoloji (high-tech) yapılar üzerine gerçekleştirdi.
Japon Uzay Havacılık Dairesi'nde (JAXA) görev yapan 9 bin kişi arasındaki tek Türk ve tek yabancı olan bilim adamı... 33 yaşındaki Serkan ANILIR, 'uzay asansörü', 'uzay şemsiyesi' gibi projeleriyle tanınıyor...
Yeryüzüne milyon katlı binalar dikebileceğini ve bunların 10 dercelik depreme dayanabileceğini söylemiştir. Yazdığı bir makaleye herkes gülmüş ancak Stephen HAWKİNG'e benzer açıklamalar yapınca nobele aday gösterilmiştir. "Ancak türkçe öğretim görseydim alırdım bu nobeli." diyebilecek kadar kendine güvenen bir dahidir.

2 yorum:

ottomomonga dedi ki...

Serkan Anilir has falsified his career.

http://blog.goo.ne.jp/11jigen/e/80e6a6943794e2fa0848bea97be44938

Serkan Anilir may be lying about much of his career trajectory.

> Serkan Anilir is NOT an astronaut candidate.
> Serkan Anilir has NOT published any papers in physics
and did NOT win any scientific prizes.
> Serkan Anilir is NOT a Head of Space Physics Department, JAXA, nor associate proffesor of the University of Tokyo.
> Serkan Anilir was NOT a Instructor at mathematics department of Princeton University.
> Patents that Serkan Anilir has announced as his accomplishment does NOT exist.
> Most of his work accomplishment such as papers and conference presentation are plagiarism or forgery.

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

@Ottomomonga; Thanks for the this informations. This is a great claim and you have really suprised me! Because of I wrote the things that with the data obtained from reliable sources. If is there evidence of your claims and you shared with me, I will be happy and the war will have a supporter like you to Serkan ANILIR.